N-VA zorgt voor uw welzijn in de OCMW-raad! - een woordje van OCMW-raadslid Robin Declerck

Op 13 september 2014

N-VA  zorgt voor uw welzijn in de OCMW-Raad

De OCMW raad bestaat in Oostkamp uit 10 personen aangevuld met de OCMW voorzitter en de OCMW secretaris. Deze 10 werden gekozen door de gemeenteraadsleden en momenteel zijn dit 4 CD&v ers, 2 SPA ers en 4 N-VA ers. De OCMW voorzitter is ook een CD&V er en die is tevens sinds deze legislatuur opgenomen in het schepencollege. De OCMW secretaris is politiek onafhankelijk en is de “baas” van alle OCMW personeelsleden en dient “verantwoording” af te leggen tov OCMW raad. De OCMW raad staat “boven” hem. De 4 N-VA ers zijn:

1)      Lieven Van denbroucke voor 6jaar

2)      Jurgen Wildemauwe voor 4jaar

3)      Els Sarazyn voor 3jaar

4)      Robin Declerck voor 6jaar

De OCMW raad bestaat telkens uit 2 gedeelten. Het eerste openbare gedeelte waar iedereen (alle inwoners) welkom zijn. Daarin worden  de dagelijkse werkzaamheden van het OCMW besproken zoals de OCMW functies binnen Oostcampus, het OCMW rusthuis Ter Luchte, poetsdienst aan huis, Oostkamp in actie, maaltijdverdeling,… ook wordt hier vaak over het financiële plaatje van het OCMW gesproken, vaak samen met de financieel toezichthouder mevr. Dubois.

In het geheime gedeelte worden alle persoonsgebonden aangelegenheden besproken waar elke “klant” met naam passeert en dit voor aanvragen voor poetsdienst, onderhoud van huis en tuin via Oostkamp in actie, doorgangswoningen, leeflonen,asielzoekers, sociaal verwarmingsfonds,.. Ook worden hier individuele personeelsgebonden zaken besproken. Dit gedeelte van de raad mag natuurlijk niet door het publiek bijgewoond worden. Alle agenda’s en verslagen van de OCMW raden zijn via de officiële site van de gemeente Oostkamp raadpleegbaar.

Zo zie je dat wij als OCMW raad met tal van zaken bezig zijn, een steeds grotere verantwoordelijkheid dragen en  steeds dikke agenda’s te verwerken hebben. De nood aan OCMW hulp wordt ook steeds groter, jaar na jaar.

Tevens ben ik , Robin Declerck, lid van het VAST BUREAU. Dat is een afvaardiging uit de raad die enkele keren per jaar samenkomt. Deze bestaat momenteel uit 3 personen uit de raad, aangevuld mat de OCMW voorzitter en - secretaris. Hierin worden bepaalde  - meestal financiële zaken( zoals de begroting ) - van naderbij bekeken, dit ter voorbereiding van de raad. Ook neemt het bureau jaarlijks functioneringsgesprekken af van de OCMW secretaris en financieel toezichthouder. Dit jaar hebben we ook de uitbreiding van WZC Ter Luchte van 92 naar 119 bedden voorbereid. Hierbij hebben we alle potentiële architectenbureaus hun  verhaal en plannen laten uitleggen om nadien ook de juiste kandidaat te selecteren.

Naast dit ben ik ook penningmeester van VZW Oostcans. Dit is een vzw die instaat voor de voedselbedeling bij mensen die aankloppen bij het OCMW. De vraag daarnaar stijgt jammer genoeg jaarlijks.

U ziet, N-VA zet zich meer dan 100% in voor uw welzijn! 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is