LEUVEN VLAAMS!

24 februari 2018 - 09:30

Leuven Vlaams! Als u er toén niet bij was, dan krijgt u nu een nieuwe kans

24 FEBRUARI 2018[Leuven Vlaams]
Leuven Vlaams was hét scharniermoment van een generatie. Vijftig jaar later dompelen de N-VA en N-VA Leuven je opnieuw onder in de revolutionaire sfeer van toen. Op 24 februari 2018 herbeleef je de Vlaamse strijd, schoppen we nog eens flink tegen het establishment en ontdek je hoe huidige opiniemakers aankijken tegen het protest van toen. Was Leuven Vlaams alleen een communautaire kwestie? Of werd het aangewakkerd door het vuur van mei 68, dat het paradigma zou worden dat Europa de volgende decennia zou bepalen? Enkele gerenommeerde sprekers beantwoorden vele vragen op deze unieke terugblik.

Een dag om niet te missen

De dag gaat van start met een verrukkelijk ontbijt. Daarna blikt professor Louis Vos op een unieke manier terug op de gebeurtenissen van toen, aan de hand van exclusief beeldmateriaal. Aansluitend is er een heuse ‘Magical Mystery Tour’: een begeleide wandeling langs alle plekken in Leuven die een rol speelden in 1968. Opgelet dit deel van het programma is reeds volzet.

Na de middag hebben we enkele interessante sprekers voor u, gemodereerd door Leuvens kandidaat-burgemeester Lorin Parys. Professor Louis Vos, schrijver Benno Barnard en voorzitter Bart De Wever kijken vanuit verschillende en verrassende oogpunten naar de gebeurtenissen van toen en brengen Leuven Vlaams weer tot leven. Tussenin mag een vleugje entertainment niet ontbreken.

En ben jij ‘born to be wild’? Houd dan zeker wat energie over voor het avondprogramma, want Jong N-VA sleurt je de dansvloer op voor een denderende ‘back to the sixties’-fuif.

Concreet
Voormiddagprogramma
De voormiddag is reeds volzet, inschrijven is niet meer mogelijk.

09.30 -10.00 uur: Ontbijt in Salon Georges, Hogeschoolplein 15, Leuven
10.00 - 10.45 uur: Projectie uit documentaire ‘Leuven Vlaams! Het grote ongenoegen’, met live commentaar van professor Louis Vos
11.00 - 12.15 uur: Begeleide rondleiding door Leuven

Namiddagprogramma

14.00 - 16.00 uur: Lezingen van Louis Vos, Benno Barnard en Bart De Wever in aula Pieter De Somer, Charles Deberiotstraat 24, Leuven
16.30 - 18.00 uur: receptie, Salon Georges, Hogeschoolplein 15, Leuven

Avondprogramma

20.00 uur - …: Fuif Jong N-VA ‘Back to the Sixties’, Salon Georges, Hogeschoolplein 15, Leuven

's Avonds keren we terug in de tijd en gooien we de beentjes los op de sixties fuif met heerlijke oldies van de legendarische dj Zaki! Daarna feesten we verder met dj F.R.A.N.K, bekend om zijn fenomenale 90's mixen. Om 1 uur neemt dj Avalonn het over met meer hedendaagse schijven om op los te gaan tot diep in de nacht. Mis deze, nu al historische, sixties fuif niet!

Inschrijven

Schrijf je hier in en mis deze dag niet!

Adres: 

Salon Georges

Hogeschoolplein 15

Leuven