137.600 euro Vlaams geld voor scholen in Oostkamp

Op 6 december 2022

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts zal € 4,9 miljoen investeren in scholenbouw in de provincie West-Vlaanderen. Daarvan is 137.600 euro voorzien voor scholen in Oostkamp. “We blijven inzetten op de vernieuwing en de modernisering van het onderwijspatrimonium in Vlaanderen en Brussel”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Daarom beslisten we deze regeerperiode € 500 miljoen extra in schoolinfrastructuur te investeren. In totaal zal er deze periode € 3 miljard geïnvesteerd worden.”

Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun van AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) krijgen. Vlaanderen trekt deze regeerperiode € 500 miljoen extra uit voor scholenbouw. In totaal zal er voor schoolinfrastructuur € 3 miljard geïnvesteerd worden. Een nooit geziene investering in het Nederlandstalig onderwijs, met een focus op het secundair onderwijs, waar de noden binnenkort het hoogst zullen zijn.
Weyts investeert deze maand ruim € 4,9 miljoen in West-Vlaamse scholenbouwprojecten. Dankzij deze projecten zullen honderden leerlingen en scholieren hun schooldagen in gloednieuwe of gerenoveerde schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen. Vrije Basisschool De Sprong in Waardamme (Oostkamp) ontvangt € 113.400 voor het verbouwen van de leraarskamer en keuken tot extra speelplaats en een nieuw secretariaat. De Vrije Basisschool in Baliebrugge kan rekenen op 24.165 euro voor het vervangen van de centrale verwarming. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is