BEN WEYTS (N-VA) INVESTEERT IN OOSTKAMPSE SCHOLEN.

Op 25 oktober 2019

Weyts investeert  101.514 euro in energiebesparing VBS BALIEBRUGGE en 82.197 euro in VBS St-PIETER.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 101.514euro in de Vrije BasisSchool BALIEBRUGGE en 82.197 euro in VBS St-PIETER in Oostkamp. Het geld gaat naar een project voor energiebesparing. “Dankzij deze gerichte investering kunnen beide scholen besparen op de CO2-uitstoot én op de energiefactuur”, zeggen de gemeenteraadsleden van N-VA Oostkamp.

Schoolgebouwen hebben – zeker in de herfst en de winter – heel wat energie nodig om bijvoorbeeld alle leslokalen te verwarmen en te verlichten. Dat zorgt voor heel wat CO2-uitstoot én voor een serieuze elektriciteitsfactuur. Het loont dus dubbel om te investeren in energiebesparende maatregelen op school: het is goed voor het milieu én goed voor de portemonnee van de scholen.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert nu via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 101.514 euro in VBS BALIEBRUGGE en 82.197 euro in VBS St-PIETER in Oostkamp. Concreet gaat het om een investering in schrijnwerk en verwarming in Baliebrugge en in schrijnwerk en isolatie in St-Pieter. VBS Baliebrugge en VBS St-Pieter  hebben het project zelf voorgesteld na een open oproep van AGION.

“Goed nieuws voor de leerlingen en leerkrachten van VBS Baliebrugge en VBS St-Pieter”, zeggen alle gemeenteraadsleden van N-VA Oostkamp. “Hun school wordt groener en hun energiefactuur wordt goedkoper. Dit is ecologische én economische winst”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is