DE WASTINE...EEN WOORD VAN DUIDING.

Op 15 februari 2020

Misschien hebben jullie ook het artikel in de KW gelezen die dit weekend is verschenen. (weekend van 14/15/16 februari).

De WASTINE is een project om U tegen te zeggen, maar er was wat bekommernis, terecht of niet, daar hebben wij onze mening over, maar die mening doet in dit woord van duiding niks ter zake.

Er was vorige week een nieuwe bijeenkomst met een groot aantal bewoners rond De Wastine waar het project "De Wastine 2.0" zoals wij het noemen werd voorgesteld.

Het project rond De Wastine"de charette" dat al was goedgekeurd door de gemeenteraad een tijd geleden.

Dat project had wel draagvlak bij de omwonenden mits een aantal grote aanpassingen en ons bestuurslid Els Sarazyn was op deze vergadering aanwezig als bewoner.

Het artikel in de KW waar onze oppositiepartner zwaar uithaalt naar het lokaal bestuur, waar wij met onze N-VA-fractie ook deeltje van zijn, vinden we NIET kunnen. Wij distantiëren ons dan ook van een aantal uitspraken die in dat artikel te lezen zijn!

Els Sarazyn, die actief mocht meewerken op die vergadering, had een serieus ander gevoel na deze bijeenkomst en vindt dan ook de reacties die te lezen zijn in de krant KW vreemd. Zij had een duidelijk ander gevoel.

Wij hebben dit intern besproken op onze bestuursvergadering.

Die vergadering stond open voor alle bewoners rond dit project.

Als gemeenteraadslid hadden wij daar niks te zoeken, het was de bouwpromotor of bouwheer in samenspraak met de bewoners.

We mochten er zijn, maar dan niet om aan slappe politiek te gaan doen.

Wij maakten de beslissing dat Els ons klankbord zou zijn en dat was ze...

Maar ONS klankbord was niet dat "klankbord" dat in de KW staat.

Een volgende vergadering rond De Wastine op 21 maart zal nog verhelderder werken, dat hopen wij.

Wij wensen dat de bewoners samen met de bouwheer tot een consensus kunnen komen, waar beide "partijen" vrede kunnen bij nemen, want het is een prachtig project, alleen moeten beide partijen een akkoord kunnen vinden dat leefbaar is EN daar twijfelen wij, als N-VA OOSTKAMP niet aan!

MAAR gebruik niet meer het "voltallig" lokaal bestuur als dat niet zo is.

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is