Gemeenteraadnieuws oktober 2021

Op 28 oktober 2021

De gemeenteraad van oktober was ietwat uniek in die zin dat onze fractie een nieuw lid mocht verwelkomen. Elke Robberechts legde tijdens de raad de eed af als gemeenteraadslid en komt onze fractie versterken. 

Hieronder kan u een samenvatting vinden van de zaken waarover onze raadsleden deze maand het gemeentebestuur de pieren uit de neus vroeg:

Vragen raadslid Liliane De Baene:

1)Vraag  naar meer burgerparticipatie. Wanneer er veranderingen in straat of wijk gebeuren kan het goed zijn dat het beleid de burgers van die buurt vraagt om mee te denken en eventueel mee plannen uitwerkt. Dit in combinatie met experten en mensen die voor de gemeente werken. Zou zouden die veranderingen meer en beter gedragen zijn door de buurt en zullen er nadien minder vragen, bedenkingen en misschien ook problemen zijn. Dit komt het beleid zeker ten goede.

Vragen raadslid Robin Declerck:

2) Naar aanleiding van vraag op vorige gemeenteraad over het groenbeleid en de onveilige verkeerssituaties die dit veroorzaakt heeft Robin opnieuw de vraag herhaalt waarom deze en maand later nog niet verholpen zijn daar het beleid steeds blijft beweren dat de veiligheid en absolute prioriteit is. Nochtans zijn er nog steeds tal van voorbeelden waar dit niet het geval is. Zoals de haag aan de verdwenen tennispleinen aan de Valkaart waar de haag heel dik staat en doorgroeid is met doorn waardoor de voetgangers en zeker de buggys en rolwagens verplicht op het fietspad moeten rijden en ook  de brug over de E40 waar het onkruid en de distels een normale doorgang onmogelijk maken. En er zijn nog tal van voorbeelden. De bevoegde schepen dacht dat alles reeds in orde was en zei verder dat ze hun grote achterstand weg gewerkt hadden maar toch is dit niet zo. Ik kreeg deze week ook melding van dit probleem door heel wat familieleden van rusthuisbewoners die op heel wat plaatsen niet doorkunnen als ze met rolwagen op stap gaan.

 

3) Geboortebomen: normaal krijgt iedere nieuw geboren oostkampenaar binnen de 2 jaar na zijn geboorte een boom met zijn/haar naam bij het aanplanten van een nieuw bos. De kinderen van het geboortejaar 18 en 19 alsook 2020 hebben nog steeds geen uitnodiging gekregen. Daarom vroeg Robin dit en er werd gezegd en beloofd dat dit nog dit najaar zal gebeuren. Uitnodigingen moeten nog verstuurd worden en het zal dus voor 3 geboortejaren zijn.

 

4) Sterrenweide: in maart van dit jaar vroeg de N-VA fractie of er een mogelijkheid zou zijn om een sterrenweide aan te leggen op de begraafplaats van Oostkamp voor de ongeboren kinderen. Dit werd toen positief onthaald en ging door het CBS bekeken worden. Ondertussen zijn we meer dan een half jaar verder en is deze er nog steeds niet. De symbolische datum van 1 november komt heel dichtbij dus daarom stelde Robin de vraag hoe ver het stond met de plannen. Daarop moest de bevoegde schepen toegeven dat er nog niet veel mee gebeurd was maar dat ze een werkgroep gaan oprichten met enkele ouders om zo tot een oplossing/voorstel te komen. Wij betreuren dit want dit had er toch al lang kunnen/moeten zijn net zoals in heel wat van onze buurgemeenten.

 

5) Problemen met bijtende hond in Nieuwenhove.Reeds geruime tijd is er een probleem met een hond die al heel wat keer mensen heeft aangevallen en gebeten. Mensen hebben schrik en gaan gewapend de weg om zich veilig te voelen. Dit kan toch niet de bedoeling zijn. Burgemeester is er van op de hoogte maar zegt dat hij tot op heden nog niet kon ingrijpen. Wel zegt hij dat hij nu een burgemeestersbevel heeft uitgevaardigd waardoor bij de volgende inbreuk de hond verwijderd zal worden. Het is jammer dat dit toch zolang (7 keer gebeten) heeft moeten duren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is