GEMEENTERAADSNIEUWS.

Op 17 januari 2019

Donderdag 17 januari, de allereerste gemeenteraad van deze legislatuur na de installatie-vergadering op woensdag 2 januari.

N-VA OOSTKAMP was volledig en zat klaar om de gemeenteraad, gevolgd door de OCMWvergdadering en tot slot een informatievergadering over het "mobiliteitsplan" in Oostkamp tot op het eind mee te beleven.

Dat de oppositie er anders uit ziet dan de voorbije legislatuur, dat klopt, maar de vier opppositie-partijen zijn niet van plan om alles klakkeloos te aanvaarden en dat kon je merken.

N-VA kwam tussen toen het agendapunt ivm het woon- zorgcentrum ter sprake kwam. Robin, die beroepshalve heel wat afweet op dit vlak kwam tussenbeide.

Het aantal extra bedden in "Ter Luchte" in Ruddervoorde wordt verhoogd, maar het soort bedden, dat staat nog niet vast. En dan spreken we over bedden voor bewoners die gewone zorgen van doen hebben of om personen die zichzelf niet meer kunnen behelpen en echt wel patiënt zijn om het eenvoudig uit te drukken. De bedden zijn dus eigenlijk "vrije plaatsen" die we straks extra kunnen aanbieden.

Op vlak van mobiliteit kwam Liliane tussen en dit wordt opgevolgd, dat werd ons beloofd. Wij houden dit in de gaten.

En dan leuk nieuws, binnenkort mogen we ook de eerste volkstuintjes verwachten met subsidie-geld vrijgemaakt door Joke Schauvliege. Het antwoord op deze tussenkomst was positief en na de grote vakantie moeten ze "zichtbaar" zijn en klaar om ...om te ploegen en te genieten van de eigen kweek-producten.

Als alles verloopt volgens plan, dan komen ze in de Legendaledreef in Nieuwenhove.

Goed nieuws dus voor al die tuinierders die niet beschikken over een eigen tuintje.

Wat het mobiliteitsplan betreft, daar kunnen we nog niks over kwijt, maar we konden wel beamen dat het studiebureau prima werk had geleverd op vlak van onderzoek.

De uiteindelijke uitwerking, daar werken we later aan.

Maar van zodra we kunnen, brengen we jullie op de hoogte.

Zo, een late, maar boeiende eerste gemeenteraad zit erop.

Heb je vragen of opmerkingen, dan mag je ons altijd bellen, mailen, ...

Je vindt onze gegevens op deze site,

Stefaan Bollaert, Ann Vander Bauwede, Liliane De Baene en Robin Declerck

 

Tot later voor meer... "nieuws uit de gemeenteraad".

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is