GEMEENTERAADSNIEUWS FEBRUARI 2020

Op 21 februari 2020

De gemeenteraad van FEBRUARI was een raad met heel wat tussenkomsten, gevolgd door 3 INFO-vergaderingen waar we jullie helaas nog niks over kunnen vertellen, maar we gaven wel enkele voorstellen. En die namen "ze" mee.

 

Maar meer over de voorbije GEMEENTERAAD nu.

Ons raadslid VINCENT CHRISTIAENS had graag een stand van zaken gehad hoe het zat met de LAADPALEN in Oostkamp.

Op het Moerbruggeplein komt straks een derde laadpaal met 2 parkeerplaatsen naast de 2 andere laadplaatsen, één in de Marechalstraat (Oostkamp centrum) en één op het Sint-Elooisplein (Ruddervoorde).

Als alles vlot verloopt komen in Oostkamp 5 laadplaatsen. Er is er nog één voorzien op het vernieuwde Stationsplein straks en de vijfde laadpaal, daar blijft de plaats nog een vraagteken. We kijken waar er nood is aan die vijfde laadpaal.

Feit is dat als er laadpalen komen op de geplande carpool-parking naast Hotel Brugge-Oostkamp die niet betaald zullen worden door onze gemeente.

 

Daarnaast kwam VINCENT ook tussen op punt 13 ivm het FIETSFONDSPROJECT.

Op onze bestuursvergadering merkten we op dat de bomen die geplant zullen worden langs het fietspad nogal duur waren, maar blijkbaar hoeft de gemeente slechts één boom te betalen. Dit project is een samenwerking tussen de gemeentes Oostkamp en Zedelegen met de steun van de provincie. Het gaat over de Loppemse baan.

 

En ook hadden wij de 3 klimaat-vriendelijke wagens die de gemeente gaat aankopen eens bekeken. VINCENT stelde dan uiteindelijk onze vraag...waarom er een VW PASSAT werd aangekocht die toch een dure wagen blijkt te zijn in dit segment van wagens. Een SKODA kost ettelijke duizenden euro's goedkoper...Maar de keuze was gemaakt en er worden blijkbaar naast de 3 wagens ook nog een aantal elektrische DEELfietsen aangekocht.

 

STEFAAN BOLLAERT kreeg heel wat opmerkingen binnen rond de PARKEERPLAATSEN aan de begraafplaats rechtover De Valkaart.

Daar nemen al enkele dagen 3 karren 3 parkeerplaatsen in en heel wat mensen storen zich hieraan.

Dit werd meegenomen en de betrokken personen worden op de hoogte gebracht.

 

Raadslid LILIANE DE BAENE vroeg zich af of de verbinding HERTOG VAN CLEVESTRAAT en BERGENSTRAAT geen echte doodlopende straat kon worden met betere SIGNALISATIE dat men daar NIET door kan. Heel wat GPS-rijders nemen die straat, maar die loopt nu al "dood"...tot overmacht van de bewoners langs die straat.

Ook dit wordt bekeken en meegenomen.

 

Ook wou LILANE weten hoe het zat met "BUREN BIJ KUNSTENAARS" dit jaar.

Daar weten we nu met zekerheid een antwoord op, het gaat door in handen van de gemeente EN de kunstenaars blijven "thuis" of in de kunstcentra, dus niet bij mensen uit de horeca of ...

 

ROBIN DECLERCK hekelde nog maar eens het LANGE WACHTEN op EEN STRAATLICHT in de VELDSTRAAT, daar is Fluvius mee bezig, dat kan nog duren tot april, té laat vinden wij.

RUP RODENBACH duurt ook al langer dan voorzien en de PUTTEN langs de VELDSTRAAT richting OEDELEM, daar kijken we wat CDenV BEERNEM zal doen.

De BEGRAAFPLAATSEN kwamen aan bod en die worden in orde gebracht, momenteel is men bezig in Baliebrugge en Ruddervoorde, maar die worden allemaal mooi gemaakt, ge-optimailseerd.

En als laatste punt haalde ROBIN de VERKEERSSITUATIE aan "'t Zonneke" aan in de Brugsestraat. Daar is er vaak heisa tussen de bewoners en foutparkeerders. Wij stelden voor om er bloembakken te plaatsen of een boom te planten om dit euvel tegen te gaan, maar de situatie is bekend bij de burgemeester en dit wordt verder bekeken.

 

Tot zover de GEMEENTERAAD VAN FEBRUARI.

 

Tot gauw en laat jullie horen,

De raadsleden van N-VA OOSTKAMP, Stefaan, Liliane, Robin en Vincent

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is