GEMEENTERAADSNIEUWS APRIL 2020

Op 24 april 2020

Hallo lieve volgers van N-VA OOSTKAMP.

Het zijn gekke tijden, dat ondervinden wij allemaal.

Ook onze GRleden, die hadden gisteren voor de eerste keer een  VIRTUELE GEMEENTERAAD.

Wat wennen, maar we hadden een oefensessie achter de rug op maandag.

De GEMEENTERAAD van MAART werd geannuleerd door het CORONA-4US, dus een overvolle agenda.

De punten waar wij op tussen kwamen geven wij jullie graag mee.

Maar er was ook een besloten zitting en daarover kunnen we helaas niks kwijt, helaas, maar er is nu eenmaal een woord en daar houden wij ons aan!

Raadslid STEFAAN BOLLAERT gaf enkele voorstellen om de PARTICIPATIE richting de Oostkampse inwoners te brengen.

Een leuk filmpje en op Facebook gooien, datzelfde filmpje tijdens de verwelkoming van de nieuwe inwoners tonen, ...

De burgemeester neemt dit mee, maar weet dat we met de fractie-leiders tijdens een open vergadering constructief hebben gewerkt.

 

Op vlak van VEILIGHEID rond de SCHOOLOMGEVING komen enkele "subsidies"...STEFAAN gaf IN NAAM VAN N-VA een grote pluim aan de wijkwerkers die instaan voor de veiligheid aan rondpunten. Zoals de Siemenslaan. Die mensen doen voortreffelijk werk! Ook vroeg hij of de leerkrachten nog de opleiding "gemachtigd opzichter" konden volgen en dat kan...Dus goed nieuws voor alle scholen.

N-VA juicht dit voorstel toe.

Wat PARKPOP betreft had raadslid ROBIN DECLERCK over het huurgeld van de zaal "De Raat" of dat de quiz als die al kan doorgaan daar zou plaats vinden. het antwoord is neen en het huurgeld voor De Raat neemt de gemeente op zich, De Raat wordt tijdens het PPweekend gebruikt als kleedkamers voor de artiesten.

 

Wat het RUP RODENBACH betreft vroeg ROBIN ook naar een stand van zaken...Daar krijgen we binnenkort een uitgebreid bezoek, naast een bezoek aan domein De Valkaart.

Dus meer nieuws volgt.

Dan kwam er de BESLOTEN ZITTING, zonder aanwezigheid van de pers, zonder opnames en ...NEEN, hier mogen en kunnen we niks over kwijt.

LILIANE DE BAENE en VINCENT CHRISTIAENS hebben heel wat vragen, maar deze vragen sparen ze op tot een volgende meeting. Deze GR stond vaak in het teken van CORONA en uit respect vonden zij hun vragen beter passend op een volgende gemeenteraad. DANK voor het begrip!

Ons raadslid LILIANE DE BAENE en  bestuurslid ELKE ROBBERECHTS stikken ondertussen geduldig verder mondmaskers die ze bezorgen aan PETRA COUFFEZ en haar team.

Een BRAVO voor de inzet! 

Maar dan kwam er een punt waar een lange inleiding aan vooraf ging.

Dan hebben we het over dit punt:

Werken Stationsstraat (kant Moerbrugge) starten maandag 27 april

De gemeente zal de Stationsstraat tussen de rotonde aan Bpost tot en met de overbrugging van de Rivierbeek in de Stationsstraat vernieuwen, inclusief het kruispunt met de Moerbrugsestraat. Deze werken zijn nodig om de fiets- en verkeersveiligheid te verhogen.

 

Het volledige artikel kan je lezen op de nieuwsbrief van onze gemeente.

Raadslid STEFAAN BOLLAERT begon zijn vraag met ...Dat ook N-VA OOSTKAMP het goed vindt dat de werken vroeger kunnen starten en dus normaal gezien ook eerder af zullen zijn, zeker in deze corona-tijd, rekening houdend met enkele horeca-zaken en de school, MAAAAR voor STEFAAN was de doorgang naar de school ook belangrijk, wetende dat heel wat kinderen uit het centrum van Oostkamp komen...En dan gaf hij de fakkel door aan ROBIN DECLERCK.

ROBIN had informatie gekregen via via en wist te vertellen dat heel wat ondernemers uit Moerbrugge 1 dag na hun info-vergadering aan de deur van Els Roelof stonden met hun bedenkingen.

De verschillende ondernemers waren gepakt in snelheid en uitten hun ongenoegen, dan maar naar de overbuur van schepen Els, Raadslid Franky van SP.A met hun verhaal.

Maar onze bron en die hoeven jullie niet ver te zoeken lichtte raadslid ROBIN DECLERCK nog diezelfde avond in ...

Wij, met N-VA OOSTKAMP begrijpen dat alles veilig moet verlopen en zo kort mogelijk moet duren, wij keurden dit plan ook goed in de gemeenteraad van januari.

MAAR voegde ROBIN eraan toe, is er echt geen OPLOSSING dat MOERBRUGGE bereikbaar kan blijven door doorgaand verkeer voor wagens, voor brandweer, voor ambulances,...voor de kinderen die naar school mogen binnenkort? NEEN!

Beurtelings doorgaand verkeer? NEEN 

Gemeentelijke inspanningen voor de horeca in Moerbrugge? Maandag 27 april een tweede overleg, maar de werken dan?

Wat met de school? Geen antwoord...

Hoe meer ons raadslid vroeg hoe minder leuk de antwoorden waren.

Weet dat wij ons best doen om ook oplossingen te zoeken, maar in dit geval zijn de oplossingen blijkbaar schaarser dan schaars.

Er zijn volgens wat wij gehoord hebben GEEN oplossingen die LEUK zijn.

VOLLEDIG DICHT is het enige antwoord en wij begrijpen heel goed dat de Moerbruggenaars het daar ontzetten moeilijk mee hebben.

ALLE BEGRIP en weet dat wij met N-VA graag oplossingen zouden willen vinden, maar ...en na die maar ...stilte.

Weet één iets, wij hebben het aangekaart en al waren we niet alleen, we blijven nadenken en hopen SAMEN een OPLOSSING te vinden waar de mensen uit Moerbrugge kunnen mee leven.

Al zal die oplossing niet voor de hand liggen en moeilijk te vinden.

Slecht nieuws is NOOIT leuk, ook niet voor ons! Wij hadden gehoopt, maar wij niet alleen, dat slechte nieuws iets zachter te kunnen maken.

Wat zal de vergadering maandag brengen?

Dat wachten wij af.

Het andere nieuws uit de GR vinden jullie binnenkort op de site van onze gemeente.

HOU HET ONDERTUSSEN VEILIG en TOT GAUW,

raadsleden STEFAAN, LILIANE, ROBIN en VINCENT.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is