GEMEENTERAADSNIEUWS JANUARI 2021

Op 22 januari 2021

De EERSTE DIGITALE gemeenteraad van dit jaar begon met de wensen van alle partijen en een nieuwjaarsbrief van de voorzitter.

Een kleine agenda, maar met heel wat "reageer-stof".

Ook wij lieten alweer van ons horen.

Op het punt van de STRATENTRACE's in de MUNTESTRAAT en de TORHOUTSESTRAAT had raadslid LILIANE DE BAENE wat bedenkingen en opmerkingen.

Wat "DE MUNTESTRAAT" betreft namen wij als bestuur de zorgen van enkele omwonenden met ons mee.

Wij konden ons vinden in hun zorgen en wilden dit aankaarten om in overleg te gaan met de betrokken mensen.
Maar, het schepencollege had die vragen ook gekregen en het moet gezegd,"ze" hadden hun werk gedaan en er lagen al enkele oplossingen klaar.

Oplossingen waar wij ons konden in vinden. Dus stemden wij daar ja. Dat niet iedereen dezelfde mening zal hebben als die van ons, dat kan.

Wat de "TORHOUTSESTRAAT" betreft had Liliane nog enkele bedenkingen, een waterrijk gebied, putten opgevuld met "rommel" van afbraakwerken, ...en we houden ons hart vast.

Want, is het daar wel de ideale plaats om te bouwen? Wij willen dat de kopers daar zekerheid hebben, dus gingen we voor onthouden.

 

De VOLKSTUINTJES stonden ook op de agenda.

Raadslid STEFAAN BOLLAERT had hier enkele vragen over , maar ook raadslid ROBIN DECLERCK  had er.

Stefaan vroeg zich af hoe het zat met de "GROND", want de plaats in de Legendaledreef was ooit een sluikstortplaats en dus ..., maar er is nieuwe grond aangevoerd, dus geen probleem.

De vraag over de PARKEERPLAATSEN werd beantwoord, een 7tal plaatsen zou voldoende moeten zijn. We zullen dit vlug merken of er al dan niet overlast zal zijn voor de buurtbewoners.

Op diezelfde site staat de HONDENLOOPWEIDE gepland, daar wou Stefaan weten of er al een datum in zicht kwam wanneer onze viervoeters aan hun trekken konden komen.

De einddatum is in zicht, wanneer? Binnenkort.

Wij willen natuurlijk meerdere van die weides en hopen dan ook op een positief antwoord.

Robin vroeg zich af hoe het enige tuinhok op de site zou werken? En of dit wel veilig is om alle materiaal in een "BERGHOK" achter te laten?

In dat grote tuinhok komen allerlei kastjes die je kan afsluiten met een code, uiteraard kan ook werkmateriaal gedeeld worden met elkaar zoals een kruiwagen, ...

Of alles veilig achter te laten valt, daar is nu nog geen pasklaar antwoord op, hopelijk krijgen we er niet te maken met diefstal, vandalisme, ...Dat zou erg zijn!

 

Raadslid VINCENT CHRISTIAENS wou wel eens weten of het bedrag van de "schulden" die niet gevorderd worden hoog oploopt.

Maar dat was niet het geval, we spreken hier van een heel klein bedrag, waar we dan ook vrede kunnen mee nemen. Dus keuren we dit agendapunt ivm VORDERINGEN goed.

 

En dan iets strafs, de SP.A, binnenkort VOORUIT diende een agendapunt in en claimde dit punt al op FB voor het goedgekeurd werd.

Straffer nog, een punt dat ooit, maanden geleden door ONS raadslid ROBIN werd voorgesteld, zelf kinesist om iedere ZORGVERLENER in onze gemeente een PARKEERKAART te geven indien nodig.

Fractieleider Franky De Jonghe vertelde wel tijdens zijn betoog dat iedere oppositiepartij dit een goed voorstel zou vinden en zich hier kon in vinden, ZAL WEL ZIJN!

STEFAAN beDANKte de gemeente voor de leuke nieuwjaarsreceptie 2021 binnen de gemeente, waarbij de buren op een leuke manier op straat konden komen om het glas te heffen in hun eigen straat.

De betrokkenheid is maximaal, een warm gevoel en de verbondenheid is top, dit leek ons wel voor herhaling vatbaar, maar dan los van corona, want akkoord, niet overal verliep alles volgens de "regels", maar bij de meeste buurtbewoners verliep alles corona-proof en gezellig. Een pluim voor de insteek!

ROBIN breide een slot aan het pleidooi van Stefaan dat het wel jammer was dat een bepaalde fractie niet lijfelijk wil vergaderen, rekening houdend met de regels, maar dan wel op enkele foto's op die receptie te zien waren zonder mondmasker, met ... en met een groep mensen. Lang leve het lijfelijk vergaderen, maar even goede vrienden, glimlachte hij nog en dit was ook het eind van een boeiende gemeenteraad.

Een gemeenteraad waar ook ons oud-senator en oud-gemeenteraadslid Patrick De Groote één van de aandachtige volgers was.

Het deed deugd dat hij eens kwam piepen naar zijn "leerlingen".

Zo, op naar 2 INFO-VERGADERINGEN begin februari waar we jullie ook de hoogtepunten van zullen meedelen via deze site.

Vragen?

Mail ons en we doen wat we kunnen!

Stefaan, Liliane, Robin en Vincent

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is