Gemeenteraadsnieuws mei 2022

Op 25 mei 2022

Niet alleen de nachten zijn door het zomerse weer langer geworden, ook de gemeenteraden zijn langer geworden. Er moet voor het zomerreces immers nog heel wat politiek werk verzet worden. Lees hieronder hoe de N-VA fractie de handen uit de mouwen stak tijdens de gemeenteraad van mei.

Gevaarlijke situaties door stormschade niet aangepakt in  Hertsberge

Op de vorige gemeenteraad meldde de N-VA fractie dat de situatie na de storm van februari in het bos van Hertsberge in vele straten onveilig was door de omgevallen bomen. Weer een maand verder is de situatie nog steeds niet veranderd. Vele stukken wegdek zijn kapot waardoor mensen verplicht worden naast de rijbaan te rijden waardoor er daar nog diepere putten ontstaan zijn die de situatie nog gevaarlijker maken. Hopelijk wordt er nu eindelijk eens werk gemaakt om die schade weg te werken.

Oprittencomplex E40 onvoldoende gemaaid. Chauffeurs kunnen de weg niet zien

‘Maai mei niet’ is een positief ecologisch initiatief maar waar de veiligheid in het gedrang komt mag er volgens de N-VA fractie toch voldoende gemaaid worden. Aan het op-en afrittencomplex van de E40 staat het gras nu immers zo hoog dat chauffeurs met moeite het aankomende verkeer kunnen zien. Op dergelijke plaatsen met hoge concentraties aan verkeer moet de zichtbaarheid gegarandeerd blijven.

Moerbrugge binnenkort weer bereikbaar voor fietsers

Op 2 juni is de brug over de vaart opnieuw bruikbaar voor de fietsers. Daardoor kan de fietsbrug weer afgebroken worden zodanig dat de geluidhinder en de onlogische situatie van er niet mogen overrijden voor de fietsers eindelijk ophoudt. De werken gaan de volgende fase in en zouden tegen het bouwverlof afgelopen zijn. Hopelijk is Moerbrugge dan voorgoed weer verbonden met de buitenwereld!

Wilgenbroekstraat nog teveel gebruikt voor sluipverkeer

De Wilgenbroekstraat is al lang enkel bereikbaar voor lokaal verkeer of voor klanten van plantencenter het Wilgenbroek. Toch zien we heel wat wagens in die straat die er eigenlijk niet moeten zijn. Op sluipverkeer wordt af en toe gecontroleerd en eventueel gesanctioneerd. Aangezien onze kinderen die weg intensief gebruiken om van en naar school te gaan, dringen maatregelen zich op om de straat minder aantrekkelijk te maken voor ongeoorloofd autoverkeer, en veiliger voor fietsers.

Heropening theaterzaal de Valkaart voor onbepaalde tijd uitgesteld

De renovatie van de theaterzaal in de Valkaart loopt grote vertraging op waardoor de geplande heropening op 1 september onhaalbaar is en voorlopig voor onbepaalde tijd uitgesteld is.

Nieuwe voetbaltribune kost gemeente meer dan voorzien

De werken aan de tribune in Oostkamp zijn afgerond. Uit de cijfers blijkt dat deze niet 800.000 euro maar uiteindelijk 874.000 euro gekost hebben. Die extra uitgaven worden zoals afgesproken verdeeld in 3/8 als renteloze lening voor KSVO en 5/8 op rekening van de gemeente. We kunnen alleen maar hopen dat ook andere sportclubs ook kunnen rekenen op de gulheid van de meerderheid.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is