Gemeenteraadsnieuws oktober 2022

Op 25 oktober 2022

De herfst is in het land. De dagen worden korter, maar de agenda van de gemeenteraad niet. Lees hieronder waaraan wij voor u gewerkt hebben in oktober: 

Kunstwerk schooldreef: gemiste kans voor kunstenaars uit Oostkamp

Hoewel we het masterplan van de Schooldreef dat uitgekozen is om subsidies te krijgen voor kunst hoog dragen, kozen we ervoor om dit niet goed te keuren. Het kunstwerk dat in de Schooldreef moet komen, was immers beter toegewezen aan een lokaal kunstenaar. Bovendien zal het kunstwerk 200.000 euro kosten. Een smak geld in de tijden waarin we leven. Men had beter een lokaal kunstenaar geëngageerd ook al zou dit betekenen dat het budget kleiner zou uitvallen. Omdat de N-VA geen deel uitmaakt van de meerderheid heeft onze tegenstem er niet kunnen voor zorgen dat het project niet uitgevoerd zal worden. Wij zijn absoluut voorstander van kunst en ons raadslid Liliane De Baene is trouwens een expert hierin. Maar we moet eraan denken Oostkampenaars kansen te geven, en goed op onze centen letten.

Toelages voor noodhulp kunnen ook nuttig dichter bij huis gespendeerd worden

Bij het toekennen van een toelage voor noodhulp aan Handicap International in Pakistan en voor Unicef in de Hoorn van Afrika heeft onze fractie zich onthouden. De twee keer 5000 euro zouden we graag anders gespendeerd zien . Er zijn ons inziens jammer genoeg voldoende mensen bij ons die in deze tijden van crisis die hulp kunnen gebruiken waardoor we liever zouden hebben dat de hulp aan lokale initiatieven gegeven wordt.

Kans op wateroverlast door industriezone RUP Rodenbach

Fractieleider Robin Declerck kreeg een vraag van ongeruste inwoners van de Kwadeplastraat. Er wordt gevreesd dat wanneer er grote regenval is -en dit komt steeds meer voor- dat de Kwadeplasstraat  redelijk wat water te verwerken zou krijgen. Die straat is duidelijk een stuk lager gelegen dan het aanpalende nieuwe industrieterrein. Bij de bevolking leven heel wat vragen waarop het beleid geen duidelijke antwoorden formuleert. Het studiebureau dat zich hiermee bezighoudt en Aqaufin lijken elkaar zelfs tegen te spreken. De omwonenden zin bang dat bij zware regenval de grachten het overtollige water misschien niet kunnen slikken. Bovendien vraagt men zich af of kleine aanpassingen bij het nog aan te leggen wegdek van de Kwadeplasstraat ter hoogte van de Ganzestraat dit zou kunnen oplossen. Enkele maanden geleden werd de wijk reeds getroffen door extreme regenval waarbij er enkele tuinen in de Kwadeplaasstraat blank stonden en moesten leeggepompt worden. Volgens de burgemeester en de bevoegde schepen houden de beide problemen geen verband met mekaar. Er wordt vanuit gegaan dat alles volgens plan verloopt en dat er geen problemen zullen optreden bij zware regenval. Wij hopen in elk geval dat de ongerustheid bij de buurtbewoners weggenomen kan worden.

N-VA informeert naar mogelijkheden voor speelplein in de Everaertstraat

Tijdens de werken aan het nieuwe spoor stond er ter hoogte van de Everaertstraat een werf/vergadercontainer van infrabel. Deze is nu weg genomen en daarvoor vroegen de buurtbewoners ons wie er eigenaar is van dit stuk grond. Blijkt dat dit eigendom is van infrabel. De buurtbewoners hadden graag gezien dat daar eventueel een speelplein aangelegd kon worden daar hier heel wat gezinnen met jonge kinderen wonen. Het gemeentebestuur heeft ondertussen aan Infrabel de vraag gesteld wat zij hiermee van plan zijn. Hopelijk kan hier misschien een oplossing gevonden worden.

Verlichtings- en onderhoudsproblemen Rodenbachlaan bijna van de baan

De laatste tijd was er soms een probleem met de verlichting in de Rodenbachlaan. Dit is natuurlijk en provincieweg. De bevoegde schepen zei dat men volop bezig is met het omschakelen naar LED van de lichten dus dat het probleem opgelost zal zijn. Ook zijn er heel wat lichten die een stuk verborgen zitten in de bomen. Daarvoor heeft de schepen de opdracht gegeven om deze te snoeien en dit zal in november gebeuren. Ook ligt het fietspad komende van de post richting valkaart er op een paar plaatsen slecht bij. Er zijn een paar herstellingen aangebracht maar ook deze zorgen voor een paar "ambetante bulten" in het wegdek. De bevoegde schepen ging dit doorgeven

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is