N-VA Oostkamp hekelt het slordige maaibeleid

Op 19 juli 2023, over deze onderwerpen: MILIEU en LANDBOUW IN OOSTKAMP

Er lijkt maar geen eind te komen aan de maai-mei-niet saga. Ondertussen zijn we half juli en begrijpen we nog steeds niet welk beleid de meerderheid er op nahoudt.

Om nog even te schetsen: het maai-mei-niet initiatief werd in het leven geroepen om tijdens de meimaand geen maaiwerken uit te voeren ten voordele van de bijenpopulatie. Een actie die N-VA Oostkamp steunt en broodnodig acht, rekening houdend met verkeersveiligheid en netheid langs onze wegen.

Na vele herhaaldelijke tussenkomsten op verschillende gemeenteraden van onder meer Robin Declerck, stellen we vast dat er geen duidelijke lijn of logica gehanteerd wordt.

Er werden verschillende vormen van maaien toegepast, variërend van smalle stroken tot volledig gemaaid terrein waar het niet nodig was. Op andere locaties wordt er dan weer niet gemaaid met alle gevaarlijke gevolgen van dien. Zo stond het groen aan de op- en afritten zo hoog dat men aankomende fietsers nauwelijks kon zien. Of de voetpaden, waar ons bestuur heel wat meldingen kreeg van verwilderde paadjes waar rolstoelgebruikers en minder mobiele personen onmogelijk konden passeren. Allemaal ontoelaatbaar!

Maar nu moet het toppunt nog komen: enkele weken terug bezochten de gemeenteraadsleden het bijenhotel aan de Valkaart. Daar kregen ze een deskundige uitleg over het belang van bijen en bijhorende bloemen. Vandaag stellen we vast dat alle bloemen en grassen rond dit bijenhotel gemaaid zijn. Begrijpen wie begrijpen kan, wat een kafka-achtige toestanden!

Voor N-VA is het gissen naar elke logica en manen we wederom aan voor een professionele aanpak.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is