GEMEENTERAADSNIEUWS JULI 2019

Op 4 juli 2019

De EXTRA gemeenteraad in JULI was er ééntje speciaal om het dossier rond WZC Ter Luchte in Ruddervoorde goed te keuren.

In een voorafgaande fractievergadering had STEFAAN BOLLAERT alle vragen kunnen stellen die dit dossier met zich mee bracht en onze voltallige groep kon alleen maar volmondig JA antwoorden op de fusie van het WZC in Oostkamp en dat van Ruddervoorde, alles onder 1 noemer en in handen van een privé-maatschappij, maar waarbij de gemeente nog een lange vinger (geen boudoirke) in de pap te brokken heeft.

De raad van bestuur wordt binnenkort gevormd en daar gaan ook wij, N-VA Oostkamp ons mannetje hebben.

Een INFO-VERGADERING als gemeenteraad met heel wat vragen, antwoorden en duidingen.

Raadslid ANN VAN DER BAUWEDE had een vraag van de bewoners in de KAMPVELDSTRAAT, de werken brengen heel wat overlast met zich mee en enkele bewoners kunnen hun oprit niet meer op of ondervinden hinder om hun huis te bereiken op een "normale" manier.

Schepen Delphine Roels zou dit bekijken en voor oplossingen zorgen. Alvast beDANKt!

LILIANE DE BAENE uitte haar bezorgdheden rond de glascontainer achter de kerk in Baliebrugge, dit was niet de eerste keer dat ons raadslid deze vraag stelde. Er zou toen een oplossing kome, met een haag of de container minder zichtbaar, maar tot ergernis van de buurtbewoners is dit nog niet het geval. De gemeente opteert in de toelomst om de containers ondergronds te plaatsen, een MOLOK-container, maar er wordt gewacht op een offerte, het kostenplaatje is niet niks. Op hoop van ...

Tenslotte vroeg ROBIN DECLERCK naar de stand van zaken van RUP RODENBACH omdat daar een archeologische site werd blootgelegd, het is te zeggen, men vond bij de graafwerken enkele zaken die konden verwijzen naar de Middeleeuwen of naar de ...en daardoor staan de werken "ON HOLD", hoe lang dit zal duren, dat is de vraag, leuk voor de tegenstanders van deze bedrijventerreinen, jammerlijk voor de bedrijven zelf. Vraag is ...wat zal er verder gebeuren, meer nieuws de volgende gemeenteraad.

 

Heb je vragen, opmerkingen die we kunnen meenemen naar de gemeenteraad, aarzel niet en contacteer ons via deze site.

Heel wat vragen kun je rechtstreeks stellen via formulieren on-line op de site van de gemeente Oostkamp, dan hoef je geen maand te wachten en alles gaat sneller.

Een fijne vakantie en tot ...september,

Robin, Liliane, Ann en Stefaan

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is