ONTBIJT IN HET WIT...

Op 7 juli 2019

Traditioneel is er het ONTBIJT IN HET WIT rond de VLAAMSE FEESTDAG, ook dit jaar.

Enkel was er een nieuwe locatie, het gemeenteplein ruilde plaats met het Beukenpark en het oogde mooi.

De raadsleden van N-VA waren aanwezig, Robin kon er door omstandigheden niet bij zijn.

Het nieuwe "hashtag 8020" werd er boven de doopvont gehouden.

#8020 is een nieuw gemeentelijk forum op sociale media die de inwoners de kans geeft om activiteiten onder een ruime publieke Facebookgroep bekend te maken binnen Oostkamp en ver daarbuiten. #8020: dat zijn wij, allemaal samen, #8020, van iedereen, voor iedereen.

Er leeft en bruist heel wat onder de Oostkampse bevolking en dagelijks zetten honderden inwoners van Oostkamp zich in als vrijwilligers, als mantelzorger, als ondernemer of als lokale levensgenieter en brengen ze mensen bij elkaar in verenigingen of in de buurt. Met de Facebookgroep #8020 krijgen al deze mensen de mogelijkheid vanuit de gemeente om aan iedereen te tonen hoe ze mee zorgen voor de warme, mooie gemeente Oostkamp.

Positief label

#8020 is een label dat alles verzamelt wat goed en mooi is aan Oostkamp en waarvoor zijn inwoners zich dagelijks inzetten. #8020 is een logo om mensen samen te brengen, vrijwilligersinitiatieven in de kijker te zetten en mooie plekjes van de gemeente te tonen.

"Uit de droomavonden Oostkamp 2030 bleek dat er nood was aan een positieve manier om contacten te leggen, om mensen te verbinden en initiatieven te kunnen delen op het grondgebied van Oostkamp. Dat geldt niet alleen voor onze inwoners maar ook voor wie hier komt werken, sporten of ontspannen. Daarom hebben we een logo en naam in het leven geroepen die alle mensen met een positief 8020 gevoel samenbrengt", weet burgemeester Jan de Keyser te vertellen. " We kiezen bewust voor 8020 omdat iedereen zich zou kunnen identificeren met het logo, zowel een inwoner van Oostkampcentrum als van de deelgemeenten. Iedereen die trots is op 8020 is hier dus welkom."

Het logo en naam #8020 kan door iedereen gebruikt worden, voor een rommelmarkt, workshop, kermis. De activiteit kan dan gepost worden in de Facebookgroep en kan eventueel het logo gebruiken op de affiche. Ook wie een mooi plekje ontdekt in de gemeente kan die tip delen op #8020 op Facebook en Instagram.

Er zijn weinig regels die in acht genomen moeten worden, zolang het positieve berichten zijn die berichten die helpen aan meer toegankelijkheid, verbinding en betrokkenheid. Er zijn twee posts per activiteit toegelaten. Puur commerciële, politieke of religieuze berichten zijn niet toegelaten. Wel vraagt de gemeente bij het plaatsen van foto's om na te denken aan de privacy van de mensen op de foto.

Meer info: www.oostkamp.be/hashtag8020 of www.facebook.com/groups/hashtag8020. Vragen kunnen via communicatie [at] oostkamp.be.

Wij, N-VA OOSTAKMP willen alle vrijwillige medewerkers van HET ONTBIJT IN HET WIT een dikke pluim geven, want het was alweer dik in orde. 

We hebben genoten.

Op naar volgend jaar...

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is