ZVO

Op 13 maart 2018, over deze onderwerpen: SPORT en CULTUUR IN OOSTKAMP

Ook N-VA GROOT OOSTKAMP blijft de sportievelingen volgen.

We gingen een kijkje nemen tijdens het zwemmen en we waren ook aanwezig  op de prijsuitreiking van het ZVO 36steZwemfestijn van 1001 meter op zondag 11 maart 2018.

 

Het record aantal deelnemers van vorig jaar zou moeilijk te overtreffen zijn om allerlei redenen: griepvirus, ‘concurrerende’ zwemwedstrijd en andere organisaties. Met 97 individuele deelnemers en 56 deelnemers aan de estafette kregen we misschien niet de kwantiteit maar in elk geval wel de kwaliteit aan de start en iedere zwemster/zwemster heeft zich geamuseerd.

 

Deelname van de eigen Zwemclub de Valkaart, Zwemclub de Dolfijnen Zomergem, Vrije Zwemmers Nieuwpoort naast enkele individuelen van Vrije zwemmers Ronse, Swimming Team Aalter en triatlonclub SMO. Daarnaast ook nog 15 niet aangesloten zwemmers. Onze eigen ZVO leverde met 40 het grootste aantal deelnemers als club.

 

De beste individuele tijd was bij de heren voor Lucas Van Cauwenberghe  van de Zomergemse Dolfijnen in de bijna recordtijd van 12’37” en bij de dames was dat Lisa De Braekeleer  eveneens van de Zomergemse Dolfijnen in 13’54”. Ook de zwemmers van de eigen zwemclub ZVO lieten zich niet onbetuigd. Beste bij de heren was opnieuw Jeroen Gernaey in een tijd van 14’38” en bij de dames was dat Melanie Decq in 17’17”. Klassiek werden ook de oudste en jongste deelnemers gehuldigd. De oudsten waren Siegrun Baumgarten en Dries Willekens van onze eigen zwemclub.

 

De wisselbeker, een optelling van de telkens de 3 beste tijden bij de jongens en de meisjes per club, ging naar Zwemclub de Dolfijnen Zomergem die de beker definitief mee naar huis kreeg.

 

Deze organisatie zette dus heel wat zwemkilometers op de Oostkampse teller en was weer een mooie en leuke promotie voor de zwemsport. 

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is